НОВИНИ


Заповядайте в новият магазин на фирма "Авангардни енергийни системи", на адрес:
София, ул. "Гео Милев" №155 /до ресторант "Слатина"/
Тук ще имате възможност да разгледате най-новите, съвременни модели на водещите световни производители.

РЕКЛАМА

Фирма Метал Монтаж ЕООД специализира в производство и монтаж на огради и портални врати, парапети и решетки от профилно и ковано желязо.

Адрес: www.metalmontaj.com

СЕРВИЗ

„Авангардни енергийни системи” ЕООД осигурява гаранционно и извънгаранционно обслужване. В случай на възникнал сервизен проблем може да се свържете с нашите специалисти, като позвъните на посочените телефони или попълните формата за обратна връзка.

Преди да потърсите помощ в сервиза проверете следните точки:

Чувате шум от климатика:
По време на работа или в покой, от климатика може да чуете свистящ или гърлен звук. Той се поражда от циркулиращия в системата фреон. По време на работа може да се чуе пукане. То се дължи на на топлинното разширение или свиване на кутията. Тези звуци не бива да ви притесняват.
Необичайна миризма:
Причина за нея, са миризмите от помещението. Те циркулират и в климатика. Уверете се дали чистите често и добре филтрите. Дали пък допълнителните филтри не са за подмяна. На всеки 2 години ги сменяйте.
Пара и кондензация на вода:
В режим охлаждане или изсушаване някои климатици понякога изпускат ситни водни капчици. Това се получава заради рязкото падане на температурата в стаята.
Климатикът не работи:
Проверете дали е включен в захранващата мрежа? Проверете дали не е спрял тока? Проверете дали не е изгорял предпазител? Пробвайте да го изключите от елзахранването за 10 минути и после да го включите пак. Ако няма повреда той ще заработи отново.
Не охлажда:
Проверете филтрите. Махнете евентуални прегради пред входа и изхода на климатика? На колко градуса е зададено дистанционното управление? Затворихте ли вратите или прозорците? Имайте предвид, че допълнителни уреди и хора също отдават топлина.

Профилактика на климатици Профилактика на климатиците

Поне на две години веднъж е добре да се направи профилактика на климатика. Самата машина често дава индикации, когато това е наложително. Сред признаците, които говорят за нуждата от профилактика са:
> неприятна миризма, отдавана от климатика;
> по-шумна от обичайното работа;
> намален въдушен поток от климатика.
При наличието на един или всички от тези признаци е време да се обадите в сервиза, за да се извърши профилактика на климатика.