НОВИНИ


Заповядайте в новият магазин на фирма "Авангардни енергийни системи", на адрес:
София, ул. "Гео Милев" №155 /до ресторант "Слатина"/
Тук ще имате възможност да разгледате най-новите, съвременни модели на водещите световни производители.

РЕКЛАМА

Фирма Метал Монтаж ЕООД специализира в производство и монтаж на огради и портални врати, парапети и решетки от профилно и ковано желязо.

Адрес: www.metalmontaj.com

ЗА КЛИЕНТА

Да се предпазим от т.нар. марки-стикери

На българския пазар почти всяка година се появява някоя нова марка климатик. Такава, каквато няма никъде другаде по света. Това са така наречените „марки-стикери”.
Произведени в най-лошите китайски заводи, от изключително евтини материали. Те на практика са еднакви, но под различни имена. Работата им е неефективна и не очаквайте от тях да ви стоплят през зимата. Може би дори производителят няма вина за това, а този който е поръчал машинката. За да дойде на ниска цена, понякога са спестени съществени компоненти, без които той не е нищо друго от най-прост вентилатор. Струва ли да дадете стотици левове за вентилатор през лятото - преценете сами. За да избегнете подобна минавка, изисквайте оригинален каталог на английски или японски и не се подлъгвайте по японски имена. Японските марки са известни отдавна.

На коя фирма да се доверим?

Съветваме ви да подбирате фирмата, от която да купите кондиционер по няколко критерия:

1. От колко време е на пазара. Имайте предвид, че всека година в България се появява по някоя нова фирмичка за климатична техника. В това разбира се няма нищо лошо, защото конкуренция трябва да има. И все пак ако някои от тези фирми започват с хъс за работа и са въоръжени с необходимата техника и знания, то има и други, за които е важно да "зарибят клиенти", на които да продадат климатик, най-често евтин и некачествен. До тук добре. Но! Само до зимата, когато климатикът вече със сигурност е отказал да работи и когато звънейки на фирмата разберете, че нея вече а я няма. Клиентът остава с един сандък на стената, който за нищо не му служи.
2. Колко клиенти има фирмата? Случва се и най-добрите в даден бранш да сгрешат и все пак да си го признаем: Ако не са добри в това, което вършат, дали ще продължават да имат все повече и повече клиенти. Заетостта на фирмата е най-доброто мерило, а когато клиентите им са известни мислите ли, че тая фирма би се издънила и би стояла все още на пазара. Видите ли в някоя фирмичка хората да скучаят- бягайте далеч.
3. Препоръка от приятел. Той не би ви излъгал, за разликата от анонимните потребители в някой интернет-форум.
4. Цената. Един гъвкав и умен търговец има ясна и трезва преценка за себе си и за цената на труда си. Той никога не би ви обявил подозрително ниска цена, нито пък би се опитал да ви съдере кожата от гърба с гръмки обещания за едва ли не извънземен монтаж, от който не пада прашинка, а монтажниците почистват до блясък, поливат цветята и разказват приказка на детето ви.